Gastronomia locală ocupă un loc aparte în satul Slobozia Mare, raionul Cahul. Este unul dintre elementele de bază ale identității localității de peste o sută de ani. Maria Minciună, proprietara atelierului gastronomic „La Tanti Mașa”, păstrează această tradiție și identitate cu sfințenie.
Proprietara atelierului a povestit sâmbătă, 23 septembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, despre pasiunea pentru pregătirea bucatelor, despre faptul că în cadrul atelierului puteți savura diverse delicii culinare a căror rețete sunt păstrate de trei generații încoace.
„Ca să iasă un lucru bun, nu mă refer doar la mâncare, trebuie să depui, în ceea ce faci, mult suflet și pasiune. Dacă nu-i suflet și pasiune, nu iese nimic bun. Cred că ar fi bine să ajungem la editarea unei cărți despre bucatele păstrate cu sfințenie aici la sud, ca să rămână o moștenire, atât timp cât mai există cine să facă aceste bucate. Cu părere de rău, tinerii de astăzi nu prea vor să învețe din tainele acestei meserii. Tradițiile acestea sunt păstrate de sute de ani, se trag din câteva generații și ar fi esențial să se păstreze și în continuare, să se știe ce s-a făcut în sat. Viața mea fără această activitate nu știu dacă a putut sau dacă poate fi altfel”, a spus Tanti Mașa.