VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Magda Mihăilescu, critic de film din România: Menirea unui festival de film este să te apropie de cinematograf

Cristicul de film din România, Magda Mihăilescu, a vorbit sâmbătă, 24 septembrie, în cadrul emisinii „Sâmbătă după amiază” de la Radio Vocea Basarabiei despre ediţia din acest ani a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău. „Observ că este foarte bine structurat, foarte bine organizat, foarte strâns şi foarte dens. Foarte multe filme, multe activităţi, foarte multe întâlniri. Trebuie să ai o respiraţie foarte bine regulată. Bănuiesc că şi iubitorii de film trebuie să-şi organizeze atât de bine timpul pentru ca să reuşească să meargă la toate, să vadă multe filme, unul după altul”, a spus Magda Mihăilescu.

Potrivit criticului de film, menirea unui festival de film este de a apropia publicul de cinematograf, în această epocă în care există peste tot o anumită tendinţă de a părăsi sala de cinema. „Sunt aici să particip alături de spectatori la această şansă de a vedea capitolul cel mai recent al cinematografiei româneşti, scris de tineri autori, din rândul cărora se remarcă două femei. În această epocă femeile sunt din nou la mare onoare, la putere. Aceste femei s-au înscris frumos în acest capitol al unor foarte tineri cineaşti. Cei care au lansat cinematograful românesc acum 20 de ani nu mai sunt atât de tineri. Sigur ei mai au un cuvânt de spus, dar vin alţii în urma lor şi este foarte bine”, a spus criticul de film.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.