VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Ion Maxim: Apicultura, încet, dar sigur, începe să devină un business în Republica Moldova

Directorul executiv al Asociației Apicultorilor din Republica Moldova, Ion Maxim, a fost sâmbătă, 3 iunie, invitatul programului informativ Pulsul Basarabiei.

Ion Maxim a vorbit despre situația actuală din domeniul apicol, despre actualele provocă ale apicultorilor, în special stocurile mari care stau rezervă, cum s-a schimbat sectorul în ultimii ani, dar și despre noile tendințe de piață. În opinia sa, apicultura, încet, dar sigur, începe să devină un business în Republica Moldova. 

Începe, noi mergem cu pași mici spre aceasta, dar siguri. Avem apicultori care au peste 200 de familii au întreprinderi, beneficiază de multe suporturi financiare, inclusiv din partea statului, sunt programe diferite, chiar aceleași programe de subvenționare. Se oferă suport ca să se dezvolte sectorul. Apicultorii au înțeles că prin dezvoltarea de business poți obține ceva. Mierea noastră în proporție de 80% merge la export”, a spus Ion Maxim.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.