VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Elizaveta Varzari: Pe zi ce trece apar tot mai multe tipuri de cancer

Elizaveta Varzari, medic la Agenția Națională de Sănătate Publică, a spus sâmbătă, 4 februarie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei că maladiile canceroase sunt de mult timp o problemă gravă a sănătății publice.

Pe zi ce trece apar tot mai multe tipuri de cancer. Trăim într-o societate unde avem acces liber la informație, dar această informație nu tot timpul este una corectă. De aceea, această zi de 4 februarie, când este marcată Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, o inițiativă globală a Uniunii pentru Controlul Internațional al Cancerului, este pentru a genera schimbarea și mobilizarea acțiunilor pentru reducerea poverii cancerului la nivel global.

Avem problema nu doar că decedează oameni, dar tratamentul împotriva cancerului implică costuri enorme din partea statului. Dar cel mai grav este că mor persoane la vârsta aptă de muncă, iar astfel are de suferit economia națională”, a spus Elizaveta Varzari.

Potrivit medicului, acolo unde cerem măsuri adecvate de tratament pentru lupta împotriva cancerului, trebuie să conștientizăm că este și de datoria noastră de a ne adresa la timp la medic, de a cunoaște care sunt riscurile care pot duce la cancer și a le evita cât de mult posibil.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.