VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Ana Vulpe: Apariția oricărui tip de dicționar arată nivelul de cultură și știință al unei societăți

Un dicționar explicativ al limbii române actuale, cu sinonime, paronime, antonime și exemple, în patru volume a fost editat și lansat pe teritoriul Republicii Moldova.

Ana Vulpe, coordonatorul dicționarului, cercetător la Institutul de Filologie „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din cadrul Universității de Stat din Moldova, a spus duminică, 4 decembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, că apariția oricărui tip de dicționar arată nivelul de cultură și știință al unei societăți.

„Nimeni nu posedă limba, inclusiv vocabularul ei, până nu o învață de undeva. Astfel în ajutor vin dicționarele. Acest deziderat poate fi realizat doar cu ajutorul dicționarelor. Dintre toate tipurile de dicționare, cel mai important este dicționarul explicativ. Timp de șapte ani am muncit la această lucrare. A fost o muncă asiduă, migăloasă, cu multă răbdare. Este un dicționar care cuprinde circa 67 de mii de cuvinte, locuțiuni și expresii frazeologice”, a spus Ana Vulpe.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.