VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

AUDIO / Ana Țîbuleac, Corpul Păcii Moldova: Ne dorim ca activitățile noastre să fie incluzive

Corpul Păcii este o agenție guvernamentală apolitică din SUA, fondată cu scopul de a sprijini popoarele în curs de dezvoltare și pentru a promova prietenia și pacea în lume. Corpul Păcii Moldova este o organizație de voluntari americani, care susține dezvoltarea comunităților din Republica Moldova.

Ana Țîbuleac, managerul Programului de Predare a Limbii Engleze în cadrul Corpului Păcii Moldova, și Joseph Lutz, voluntar, au vorbit sâmbătă, 23 septembrie, în cadrul Programului informativ Pulsul Basarabiei, despre activitățile organizației în Republica Moldova în decursul celor 30 de ani de activitate.

„Organizația noastră lucrează în domeniul educației, în domeniul dezvoltării comunitare și organizaționale. Avem trei programe active în Republica Moldova, grație acelui interes, acelei nevoi expirmate de către Guvernul Republicii Moldova. Voluntarii, care vin aici, au o dedicație și un interes enorm pentru dezvoltarea internațională, de a ajuta, de a contribui la cunoașterea țării de unde vin atunci când se întorc acasă”, a spus Ana Țîbuleac.

Potrivit manageri de program privind predarea limbii engleze, Corpul Păcii Moldova activează atât în mediul urban, cât și în cel rural, cu excepția municipiului Chișinău.

„Încercăm să oferim acces la activitățile noastre zonelor mai dezavantajate. Acolo suntem mai solicitați, nevoia este mai mare și vrem să oferim acest acces. Lucrăm nu întâmplător în Corpul Păcii, în continuare ne dorim ca activitățile pe care le facem să fie incluzive”, a mai declarat Ana Țîbuleac.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.