VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Au fost prezentate rezultatele sesiunii de admitere în învățământul superior din Republica Moldova pentru anul de studii 2022-2023

După încheierea primei sesiuni de admitere la universitățile din Republica Moldova, cele mai solicitate specialități au fost: Științele economice ( aproape 20% din studenții înmatriculați), Dreptul (în jur de 12% din studenți) și domeniul Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) – cu aproximativ 11%, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Totodată, la licență și master au fost înmatriculați peste 14 500 de studenți.

În acest an, comanda de stat prevede 8732 de locuri bugetare, dintre care circa 80% au fost ocupate la licență și aproape 88% la masterat.

Ministerul Educației și Cercetării mai comunică că la specialitățile noi din domeniul Artelor, considerate a fi „profesiile viitorului” – Producție multimedia, Designul jocurilor, Animație – au fost completate atât locurile la buget, cât și cele cu taxă. Pentru turul doi al admiterii sunt disponibile 1 269 de locuri bugetare la licență și 414 de locuri la master.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.