VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atenționările Poliției cu privire la protestul anunțat pentru duminică de Partidul Șor

Inspectoratul General al Poliției (IGP) le solicită participanților la protestul anunțat pentru duminică, 19 februarie, de Partidul Șor, să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

„Poliția nu va tolera nici o formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi.

Persoanele care nu respectă conduita impusă de legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, dezordini sau destabilizări vor purta răspundere conform legislației”, se arată în comunicatul de presă emis de IGP.

Oamenii legii atenționează că organizatorii sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță. Totodată, solicită să nu fie admisă participarea la protest a persoanelor minore, fără însoțitor.

Poliția amintește participanților la întrunire că sunt obligați:

  • să respecte legislația, ordinea publică și cererile legitime ale organizatorilor;
  • să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea întrunirii și de la incitarea la astfel de acțiuni;
  • să părăsească întrunirea la cererea organizatorului și/sau a reprezentantului autorității administrației publice locale ori a organului de poliție; în timpul întrunirii să nu dețină arme, obiecte explozive, substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

De asemenea, transportatorii auto, care intenționează să aducă persoane din diferite localități spre capitală, sunt atenționați să se asigure că au toate actele în regulă.

„În timpul deplasării să respecte prevederile Regulamentului circulației rutiere, să nu pună în pericol pasagerii sau alți participanți la trafic. Solicităm ca imediat după debarcarea persoanelor, să nu perturbeze traficul în Chișinău, iar unitățile de transport să fie parcate în locurile special amenajate și să nu blocheze căile de acces.

Vă asigurăm că, forțele de ordine vor interveni și vor descuraja orice acțiune care va pune în pericol siguranța cetățenilor sau a participanților la eveniment.

Solicităm informarea imediată a Poliției dacă cineva observă obiecte dubioase, persoane suspecte, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică. Dacă sunteți martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice formați imediat numărul unic 112 sau anunțați cel mai apropiat polițist”, se mai arată în mesajul Poliției.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.