VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atenție, șoferi! Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș

Hidrometeorologii anunță schimbarea vremii. Începând cu 7 ianuarie pe teritoriul țării vor cădea precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, iar pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș. În acest context, oamenii legii îndeamnă conducătorii auto să echipeze corespunzător automobilele și să evite deplasările lungi.

Ninsoarea și lapovița pot influența negativ traficul rutier atât pe traseele naționale cit și cele interurbane. Astfel șoferii sunt îndemnați să nu pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să conducă cu viteză redusă, să verifice starea frânelor și să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată şi sac cu nisip.

Asigurați-vă că automobilul este alimentat cu combustibil, că aveți telefonul încărcat și copiii sunt transportați în siguranță. Nu uitați despre obligativitatea de a conecta faza scurtă a luminii de întâlnire.

Înainte de a pleca la drum, șoferii sunt îndemnați să se informeze din timp despre starea drumurilor pentru a ajunge în siguranță la destinație.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.