VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atenție la ce cumpărați: Un lot de pepene galben, interzis pentru comercializare

Un lot de pepene galben de import, în cantitate de aproximativ 1,400 kg, a fost interzis pentru comercializare. Despre aceasta anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit sursei citate, lotul de pepene galben depășește nivelului admisibil al conținutului de nitrați.

”În cadrul acțiunilor prompte ale inspectorilor a fost dispus interzicerea comercializării lotului dat. Agentul economic în colaborare cu Agenția, a decis valorificarea lotului neconform prin transformare în biogaz”, anunță ANSA.

Totodată, Agenția vine cu următoarele recomandări:

  1. Procurarea fructelor și legumelor proaspete se va efectua din locuri autorizate/înregistrate de către Agenție;
  2. Se va atrage atenția ca acestea să fie alterate (fără urme de putregai sau cu alterări, din cauza cărora devin improprii pentru consum);
  3. Comercianții trebuie să dețină acte prin care să confirme inofensivitatea produselor vegetale pe care le comercializează și anume rapoartele de încercări efectuate de un laborator acreditat iar la solicitare să le poată prezenta consumatorului.
  4. În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 26 46 43 sau Linia Verde: 0 800 800 33.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.