VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atenție la ce cumpărați: ANSA retrage din comerț trei loturi de vin

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor retrage din comerț trei loturi de vinuri neconforme îmbuteliate în butelii PET cu capacitatea de 1,5 l de marca „HAI DAVAI” a producătorului „Orhei-Vin”.

Este vorba despre loturile de vin alb demidulce „Sauvignon” L. 19, vin roz demidulce „Isabella” L. 23, vin roșu sec „Cabernet”, L.24.

”Lotul de vin roz și alb a fost identificat neconform după necorespunderea concentrației în masă a zaharurilor, indicând prezența edulcoranților (îndulcitorii acesulfam și zaharină), ceea ce contravine prevederilor legislației.

Lotul de vin roșu este neconform prin depășirea de 3,66 ori a limitei admisibile a concentrației în masă a diglucozidului de malvidină, indicând valoarea de 55,0 mg/dm3 la norma de 15,0 mg/dm3.

Pentru a asigura consumatorii cu produse vinicole conforme cerințelor actelor normative în vigoare, s-a dispus retragerea din comerț a loturilor neconforme și restituirea lor producătorului, pentru a fi supuse procedurii de nimicire sau utilizare în alte scopuri”, anunță Agenția.

Astfel, persoanele care au achiziționat produse din loturile date sunt rugate să se abțină de a le consuma. Totodată, aceștia sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate.

Consumatorii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 26 46 43; Linia Verde: 0 800 800 33 sai Viber: 067675544.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.