VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atenție! Formațiuni de gheață pe râurile mici. Ce spun hidrologii

Din cauza temperaturilor scăzute în timpul nopții, pe unele râuri mici vor avea loc formarea primelor formațiuni de gheață, gheață la maluri și năboi. Avertizarea vine din partea specialiștilor din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit experților, în perioada 27 noiembrie ora 8:00 – 28 noiembrie ora 8:00 în r. Nistru, pe sectorul s. Naslavcea-or. Dubăsari va avea loc variația nivelului apei cu 20-40 cm.

Din cauza micșorării deversării apei din Lacul de Acumulare Dubăsari de la 260 m3/s până la 155 m3/s, în r. Nistru pe sectorul or. Criuleni – or. Bender va continua scăderea nivelului apei cu 10-30 cm.

Pe sectorul s. Leușeni-or. Cahul în r. Prut, va avea loc variația nivelului apei cu 10-20 cm. Totodată, specialiștii anunță că modificări esențiale în regimul hidrologic, nu se prevăd nici pe celelalte sectoare al r. Nistru, Prut și râurile mici.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.