VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atacurile hibride ale Rusiei asupra R. Moldova se resimt și în România, susține șefa diplomației de la București

Efectele atacurilor hibride ale Rusiei asupra Republicii Moldova și Ucrainei se resimt și în România, a declarat ministrul de Externe de la București, Luminița Odobescu.

„România sprijină foarte mult Republica Moldova și Ucraina. Bineînțeles, vedem deja că și Republica Moldova este de aproape un an ținta atacurilor hibride venite din partea Rusiei. Simțim chiar și noi în România aceste efecte, am discutat deja. De ce nu se explică mai bine faptul că dacă aceste două țări sunt cedate într- un fel sau altul Federației Ruse înseamnă mai multă Rusie, practic la granițele României?”, a declarat Luminița Odobescu.

Demnitarul a declarat că în regiune, în continuare, trebuie să fie luate măsuri de consolidare a securității, deoarece Republica Moldova rămâne vulnerabilă în fața amenințărilor Moscovei.

„Rusia vorbește foarte mult de sfere de influență, deci atunci când vorbește de sferă de influență, nu se referă numai la Ucraina, se referă inclusiv la estul Europei. Și noi întotdeauna, statele din flancul estic, ca să spun așa, am spus întotdeauna partenerilor noștri să avem grijă. Și, din păcate, am avut dreptate. Din păcate, sunt parteneri în continuare vulnerabili, cum este Republica Moldova”, a mai declarat Luminița Odobescu.

Totodată, demnitarul apreciază eforturile Chișinăului de a reduce tot mai mult dependența de Moscova.

„Din păcate, sunt parteneri în continuare vulnerabili, cum este Republica Moldova. Am văzut cu toții acțiunile de destabilizare pentru că Moldova, curajos, a ales o altă cale. La fel de curajos, Republica Moldova lua măsuri pentru a reduce dependența de Rusia și mă refer aici și cu cu sprijinul nostru, cu sprijinul partenerilor europeni și mă refer aici la sectorul energetic”, a mai declarat ministrul român de Externe.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.