VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Corpul atacatorului care a ucis doi oameni la Aeroportul Chișinău va fi repatriat în Tadjikistan

Corpul neînsuflețit al ucigașulului de la Aeroportul Internațional Chișinău va fi repatriat în Tadjikistan. Rudele decedatului deja au inițiat procedurile necesare, cu ajutorul reprezentanților diasporei tadjice la Chișinău.

„Repatrierea corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor străini nu ține de competența Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. De regulă, rudele defunctului apelează la o companie funerară specializată în repatrierea corpurilor persoanelor decedate, care îi ajută să efectueze toate procedurile legale necesare. Din informațiile cunoscute, rudele decedatului deja au inițiat procedurile necesare, cu ajutorul reprezentanților diasporei tadjice la Chișinău”, au precizat pentru IPN reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În ceea ce privește urmărirea penală în dosarul dublului omor, Procuratura municipiului Chișinău continuă cercetările, fiind dispuse expuse expertize medico-legale și balistice. Urmărirea penală se desfășoară pentru asigurarea principiului cercetării complete, obiective și sub toate aspectele a infracțiunii. De asemenea, continuă cercetările și în procesul penal de verificare a corectitudinii acțiunilor persoanelor responsabile de securitatea aeroportului.

Atacatorul a fost rănit în schimbul de focuri din timpul asaltului, pe 30 iunie, și câteva zile mai târziu a murit la spital. În trecut a fost polițist. A activat timp de șapte ani în structurile Ministerului Afacerilor Interne din Tadjikistan. Dar a fost concediat pentru acțiuni criminale. În anul 2013 a comis o crimă pe teritoriul Tadjikistanului. A fost condamnat, dar a ieșit din pușcărie înainte de termen. În iunie anul curent ar fi participat la răpirea unei persoane și atac banditesc. La Chișinău a ajuns din Turcia, dar la acel moment nu figura ca infractor în nici o bază de date internațională. Poliția de frontieră de l-a Chișinău nu i-a permis accesul pe teritoriul țării pe motiv că nu și-a putut motiva vizita și durata șederii. Peste două ore de la documentare, când urma să fie condus pentru returnare în țara de unde a venit, atacatorul l-a imobilizat polițistul de frontieră care îl însoțea, cu o lovitură pe neașteptate, i-a luat arma și a deschis focul, omorându-l pe el și pe un angajat al securității aeroportuare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.