VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atac dur al rușilor, soldat cu morți, în regiunea Zaporojie. Zelenski cere mai multe arme cu rază lungă de acțiune

Trupele ruse au atacat sâmbătă, 29 iunie, orașul Vilniansk din regiunea Zaporojie. În urma atacului, șapte persoane, inclusiv doi copii, au murit. Alți 31 de oameni au fost răniți, printre ei și patru copii. 

Vilniansk, un oraș cu o populație, înainte de război, de aproape 15.000 de locuitori, se află la aproximativ 30 de kilometri de orașul Zaporojie.

Atacul rusesc a deteriorat infrastructura critică, un magazin și clădiri rezidențiale din Vilniansk, potrivit guvernatorului regiunii, Ivan Fedorov.

„Atacul a avut loc în plină zi, într-un weekend, într-un loc în care oamenii își petreceau timpul liber în centrul orașului. Fără nicio infrastructură militară”, a spus Fedorov.

După aceste atacuri sângeroase, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou partenerilor occidentali mai multe arme cu raze lungă de acțiune. „Oraşele şi comunitățile noastre suferă zilnic din cauza terorii ruse”, a spus liderul de la Kiev.

Zelenski a adăugat că există „modalități de a rezolva acest lucru”, inclusiv „distrugerea lansatoarelor de rachete ruseşti, lovirea cu capacități reale de rază lungă şi creşterea numărului de sisteme moderne de apărare aeriană”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.