VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atac cu rachete la Odesa: cel puțin 14 victime. SUA acuză Rusia de utilizarea unui agent chimic interzis

O rachetă balistică rusească a vizat miercuri seara târziu portul orașului Odesa, atacul soldându-se cu un incendiu de proporții și 14 răniți. Pe de altă parte, SUA acuză Rusia că a folosit agentul chimic cloropicrina împotriva forţelor ucrainene, încălcând astfel Convenţia privind Interzicerea Armelor Chimice.

Potrivit presei, ar fi fost vizat un depozit al Nova Poşta, o mare companie poştală şi de curierat. O înregistrare video arată momentul impactului cu resturi care zboară în interiorul instalaţiei. „Au fost distruse infrastructuri civile, printre care depozitele poştale”, a precizat Oleh Kiper. Odesa, cel mai mare port al Ucrainei de la Marea Neagră, situat în sudul ţării, în apropiere de România, este o ţintă frecventă a atacurilor ruseşti, soldate cu opt morți luni și miercuri.

Șeful companiei, Volodimir Popereșniuk, a declarat pe Facebook că toți cei 18 angajați de serviciu s-au îndreptat în siguranță către un adăpost antiaerian înainte ca racheta să lovească o secțiune de încărcare a depozitului.

Odesa este o țintă frecventă a atacurilor rusești, iar rachetele au lovit mai multe regiuni din oraș în ultimele două zile, ucigând opt persoane.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.