VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANRE a stabilit un nou tarif în scădere pentru gaz. Noul preț este de 12,15 lei, fără TVA, pentru un metru cub de gaz

Consumatorii casnici vor achita, din 3 mai, 12,15 lei, fără TVA, pentru fiecare metru cub de gaz consumat, ceea ce înseamnă o ieftinire de 9 la sută, față de tariful stabilit în luna februarie a acestui an.

Hotărârea ANRE vine după ce a analizat documentele prezentate de „Moldovagaz” și a constatat existența factorilor obiectivi care au determinat solicitarea de revizuire a prețurilor reglementate a gazelor naturale furnizate pentru anul 2024 și anume reducerea prognozei prețului mediu anual de procurare a gazelor naturale, de la 518 dolari/1000 m3 la 482,5 dolari/1000 m3.

ANRE menționează că, în aprilie, Compania „Energocom” a oferit un preț mai mic, de 450 euro/1000 m3, față de 550 euro/1000 m3 pentru gazele naturale vândute către „Moldovagaz”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.