VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Asociația „Forța Fermierilor” anunță un nou protest cu tehnică agricolă

Asociația „Forța Fermierilor” anunță pentru mâine, 20 septembrie, un protest economicde avertizare în teritoriu, în timpul căruia agricultorii își vor scoate tehnica și utilajele agricole în stradă. Fermierii amenință că, dacă autoritățile nu-i vor ajuta pe agricultorii afectați de secetă, protestatarii din raioane vor ajunge cu tehnica agricolă în centrul Chișinăului, transmite IPN.

Asociația Forța Fermierilor anunță că revendicările agricultorilor nu s-au schimbat. Fermierii insistă ca prin deciziile Comisiei Situații Excepționale să aibă loc amânarea plăților scadente față de creditori fără calcularea penalităților, acordarea facilităților fiscale, în special acordarea dreptului de utilizare a TVA-ului din cont pentru achitarea impozitelor și contribuțiilor și adresarea către partenerii externi pentru identificarea banilor în scopul achitării compensațiilor fermierilor afectați.

„Cu părere de rău, în pofida unor declarații din partea demnitarilor de stat și înțelegerilor verbale, problemele menționate așa și nu au găsit conturare juridică. În același timp, doamna prim-ministră timp de o lună refuză să discute subiectele respective cu reprezentanții organizațiilor de agricultori. Pe acest fundal, fermierii deja sunt presați financiar de băncile și furnizorii de inputuri, precum și de inspectoratul fiscal, ceea ce va periclita enorm procesul efectuării lucrărilor agricole de toamnă/primăvară și sporește semnificativ riscul falimentării miilor de fermieri mici și mijlocii din satele noastre”, se menționează în comunicatul Asociației.

Președintele Federației Naționale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc, a menționat că entitatea pe care o reprezintă nu va participa deocamdată la acțiuni de protest. Iar președintele Asociației Moldova Fruct, Vitalie Gorincioi, a menționat că se află într-o deplasare la Cairo și nu va participa la acțiunea de protest planificată pentru mâine.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.