VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Asociația „Forța Fermierilor” acuză guvernarea de abuzuri și anunță că reia protestele

Membrii Asociației „Forța Fermierilor” sunt revoltați de ultimele acțiuni ale guvernării și declară că la 30 august, vor picheta sedile Ministerului Agriculturii și al Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA).

Fermierii susțin că acțiunea de protest este legată de „ultimul abuz din partea AIPA, care a cerut ilegal prezentarea pentru depunerea dosarelor la compensații și motorină unor documentelor suplimentare în număr impunător, care nu sunt prevăzute de Regulamentele privind acordare a ajutorului agricultorilor, afectați de multiple crize”.

Potrivit lor, prezentarea acestor documentelor ar fi foarte dificilă pentru agricultori, în special, când sunt în toi lucrările agricole.

Totodată, fermierii remarcă „aplicarea dublelor standarde din partea Agenției și Ministerului”.

Recent a fost aprobat un Regulament privind restituirea accizelor producătorilor agricoli, care la fel prevede ca solicitanții trebuie să dețină în proprietate sau folosință terenuri agricole, pentru care se alocă subvenții.

„Legalitatea deținerii acestor terenuri a fost verificată în baza certificatului, eliberat de primăria, fără indicarea numerelor cadastrale. Asociația Forța Fermierilor are toate motivele să suspecteze că schimbarea regulilor jocului în timpul jocului, inițiată de AIPA contrar legii, este o acțiunea intenționată în contextul ultimelor declarații iresponsabile ale ministrului Agriculturii în privința rolului culturilor cerealiere în agricultura Republicii Moldova”, se arată în declarația Asociației „Forța Fermierilor”.

Ministrul agriculturii și industrii alimentare, Vladimir Bolea a declarat ieri în cadrul unui briefing de presă că în regiunile cu puține precipitații, în special în sudul țării, cultivarea porumbului ar putea fi interzisă prin lege. Ministrul a acuzat fermieri de iresponsabilitate și a spus că unii dintre ei nu au pornit sistemele de irigații, iar acum cer despăgubiri pentru pierderile suferite din cauza secetei.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.