VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Asigurarea cu apă și canalizare este una din necesitățile de bază inclusă în programul „Satul European”

Executivul a adoptat, miercuri, 492 de proiecte de dezvoltare regională și locală, care fac parte din programul ”Satul European”. Reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au comunicat că numărul mare al proiectelor depuse a depășit așteptările autorităților centrale și din acest motiv a fost selectat câte un proiect pentru fiecare localitate. Lucrările pentru majoritatea proiectelor vor începe chiar din luna septembrie și sunt prevăzute pentru perioada 2022-2023. Ele vor fi finanțate din Fondul național privind dezvoltarea regională și locală (FNDRL).


Reprezentanții Guvernului spun că a fost selectat doar câte un proiect pentru fiecare localitate, întrucât statul nu dispune de suficiente fonduri pentru a finanța toate necesitățile autorităților publice locale.

Printre proiectele aprobate se regăsesc cele care țin de asigurarea cu apă potabilă; de instalarea iluminatului public; de elaborarea planurilor urbanistice generale; de instalarea sistemelor de producere și furnizare a energiei, folosind resurse regenerabile; de construcția, renovarea/reabilitarea clădirilor publice, inclusiv prin măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice; de construcția, reconstrucția edificiilor sportive, centrelor de îngrijirea copiilor, persoanelor în etate și a persoanelor cu nevoi speciale; de cofinanțarea proiectelor implementate din sursele de asistență externă.

Pentru finanțarea proiectelor se vor utiliza mijloacele financiare alocate în FNDRL, în valoare de două miliarde lei. Suma este de 4 ori mai mare față de investițiile în dezvoltarea locală de anul trecut.

Șefa statului a publicat un mesaj video în care a anunțat că mai bine de jumătate din localitățile din R. Moldova vor implementa proiecte de dezvoltare locală, finanțate în cadrul programului „Satul European”, care a fost lansat în luna martie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.