VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ASD a instalat 15 camere video de măsurare a intensității traficului

Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a instalat 15 camere video de măsurare a intensității traficului, în diferite zone, toate conectate printr-un soft special. Proiectul cuprinde 15 unități de analiză video pentru măsurarea obiectelor (unităților de transport) și evaluarea traiectoriilor acestora în timp real, se precizează într-un comunicat.

Potrivit ASD, cu ajutorul acestora se va face o evidenţă a fluxului zilnic de mașini iar datele vor ajuta la programarea mai eficientă a lucrărilor de reparație. Soft-ul a fost conceput în Cehia și tot de acolo au fost aduse echipamentele. Datele înregistrate sunt stocate într-un program special care generează zilnic rapoarte statistice.

Astfel, ASD își propune să instaleze alături de camerele video și 15 staţii meteorologice care vor transmite informaţii privind porţiunile de drum cu polei sau zăpadă, inclusiv localizarea zonelor cu probleme.

„Acest soft ne va da posibilitate să argumentăm investiţiile pe care le avem în infrastructura rutieră. Asta ar însemna că în zona cu intensitate mare, vom aplica soluţii mai sofisticate, sau mai scumpe, deoarece pe acele porțiuni de drum traficul este mai mare. Totodată, datorită stațiilor meteorologice pe care intenționăm să le instalăm vom economisi material antiderapant distribuit pe suprafaţa carosabilului”, a menționat Directorul ASD, Sergiu Bejan.

Pentru achiziţionarea echipamentelor au fost cheltuiți 1,8 milioane lei din Fondul Rutier. Sistemul nominalizat presupune modernizarea infrastructurii și va fi extins pentru acoperirea întregii rețele de drumuri publice naționale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.