VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Armonizarea legislației naționale cu normele UE, prioritară pentru Parlament în 2024

Programul legislativ al Parlamentului pentru anul 2024 a fost aprobat la ultima ședință plenară din sesiunea de toamnă 2023. Astfel, deputații vor examina în mod prioritar inițiativele legislative ce țin de procesul de armonizare a legislației R. Moldova cu legislația UE. Documentul ce conține prioritățile legislative pentru anul viitor a fost votat la 28 decembrie de 59 de deputați.

Programul legislativ include lista proiectelor de acte planificate de Guvern pentru examinare și adoptare, a documentelor elaborate cu scopul armonizării legislației naționale cu legislația Uniunii Europene, precum și proiectele de lege privind ratificările tratatelor internaționale, proiectele de acte normative întru executarea tratatelor internaționale și a Hotărârilor Curții Constituționale, rapoartele autorităților publice supuse audierilor în Parlament.

Este de menționat că Parlamentul va examina în mod prioritar inițiativele legislative elaborate și înaintate ce țin de procesul de armonizare a legislației Republicii Moldova cu legislația Uniunii Europene. Totodată, proiectele de acte normative înaintate în calitate de inițiativă legislativă, ulterior adoptării Programului legislativ al Parlamentului pentru anul 2024, vor fi examinate la propunerea Biroului permanent, fără a fi modificat Programul legislativ.

Comisiile permanente ale Parlamentului vor avea ca sarcină monitorizarea prezentării către Parlament a proiectelor de acte normative în termenele stabilite și vor depune eforturi pentru realizarea acțiunilor prevăzute în Programul legislativ.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.