VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Armata ucraineană a eliberat 37% din teritoriile ocupate de ruși

Forțele armate ucrainene au eliberat 37% din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia după 24 februarie, când a început războiul în țara vecină.

Unian.net scrie că de la începutul războiului, armata rusă a ocupat peste 200.000 de kilometri pătrați din Ucraina.

Începând cu 6 noiembrie, apărătorii ucraineni au eliberat 37% din teritorii din numărul total de teritorii ucrainene ocupate de ruși.

În special, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat regiunile Cernihiv, Kiev și Sumî. În plus, cea mai mare parte a regiunii Harkov a fost curățată de invadatorii ruși. În prezent, armata ucraineană este angajată în eliberarea regiunilor Herson, Lugansk și Donețk.

Sursa citată mai notează că în prezent, 124.821 de kilometri pătrați din Ucraina sunt sub ocupație rusă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.