VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

ARBI a sechestrat bunuri de aproape 3 milioane de lei, între care un Lexus în valoare de 700 de mii de lei

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, în valoare de aproape 3 milioane de lei, în această săptămână. Printre bunurile indisponibilizate, în baza a trei delegații ale procurorilor și ofițerilor de urmărire penală, sunt un Lexus (anul fabricației 2017), 2 capitaluri sociale, 2 încăperi locative și un teren agricol.

În prezent, Agenția are în procedură 175 de delegații pe 124 de cauze penale în privința a 283 de subiecți. 

Potrivit CNA, Direcția generală asigurare operativă a efectuat o expertiză judiciară, în procedură fiind alte 61 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 336 de cauze penale. Săptămâna precedentă au fost expediate în adresa ARBI două delegații pentru efectuarea investigațiilor financiare paralele. 

Direcția legislație a întocmit 3 rapoarte de expertiză și 6 avize. La moment, se lucrează pe 16 materiale, recepționate de la autorități. 

Direcția analitică a efectuat 6 analize operaționale și a inițiat 2 noi, alte 58 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la o ședință de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 168 de caziere de integritate. 

La linia națională anticorupție au fost recepționate 41 de apeluri. În penitenciare se află 13 persoane, arestate în dosarele CNA. 

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.