VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Aproximativ 6 mil. de lei pentru prevenirea penelor de curent la summitul european din 1 iunie

Guvernul a alocat 5,8 milioane de lei pentru asigurarea bunei funcționări a rețelelor electrice în perioada Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie. Suma va fi acordată întreprinderii Moldelectrica inclusiv pentru procurarea echipamentelor necesare pentru a evita o eventuală pană de curent în timpul evenimentului, la care sunt așteptate aproximativ 50 de delegații europene.  

Banii vor fi utilizați, în primul rând, pentru proiectarea traseelor electrice pentru buna organizare a summitului și pentru proiectarea schemelor de încadrare a generatoarelor și dispozitivelor de alimentare cu energie electrică.

Amintim, în aprilie, Guvernul a alocat aproximativ două milioane de lei pentru amenajarea unei parcări în preajma Castelului Mimi de la Bulboaca, acolo unde în data de 1 iunie va fi organizat Summitul Comunității Politice Europene. De asemenea, alte două milioane au fost acordate pentru reabilitarea stației feroviare din localitate. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.