VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aproximativ 40% din meserii vor fi afectate de inteligența artificială

Fondul Monetar Internaţional a dat publicităţii un raport privind modul în care munca şi lucrătorii vor fi afectaţi de inteligenţa artificială. Astfel, aproximativ 40% dintre meserii vor fi afectate, într-o formă sau alta, de aceste programe.

Unii angajaţi vor beneficia de o creştere a productivităţii, ajutaţi de inteligența artificială, în vreme ce alţii îşi vor pierde complet locul de muncă. Aceste efecte vor fi mai vizibile în cazul ţărilor cu economii mai dezvoltate. Aici, procentul ar putea fi mai aproape de 60%.

Pe de altă parte, Inteligența Artificială va avea un impact mai redus în cazul economiilor în curs de dezvoltare şi al ţărilor cu venituri mici. Mai mult, se arată în acelaşi raport, inteligenţa artificială va creşte inechităţile sociale, iar politicienii ar trebui să abordeze cât mai curând problema pentru a evita viitoare tensiuni sociale.

Inegalitatea va fi generată de faptul că angajaţii cu salarii deja mari vor fi ajutaţi în munca lor de programele de inteligență artificială, în vreme ce meserii ce oferă venituri mai mici ar putea fi desfiinţate şi preluate de inteligenţa artificială.

Deocamdată, reglementările întârzie să apară. În Uniunea Europeană, de exemplu, încă se poartă negocieri pe marginea unor măsuri de protecţie, în vreme ce Statele Unite nu s-au decis dacă este sau nu nevoie de această reglementare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.