VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aproape 700 de refugiați ucraineni au fost integrați în câmpul muncii

Conform informației prezentate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), până la 5 august curent, 697 de cetățeni din Ucraina au fost încadrați în câmpul muncii, dintre care 541 femei și 156 bărbați. Cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați la evidența ANOFM sunt angajați în: Chișinău (517), Bălți (23), Ungheni (19), Cahul (17).

Datele angajatorilor denotă că persoanele refugiate din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii sau meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator în sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date ș.a.

La etapa actuală, 140 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă refugiați ucraineni, declarând 2197 de locuri vacante disponibile pentru aceste persoane.

Totodată, 370 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat la evidența subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport gratuit la angajare.

Mai multe detalii găsiți aici.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.