VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aproape 5 tone de produse alimentare neconforme, scoase din vânzare. Neregulile depistate de ANSA

În perioada 10-25 ianuarie, Direcția Teritorială pentru Siguranța Alimentelor din mun. Chișinău a inițiat un șir de controale planificate la unități din domeniul alimentației publice și comerț. În rezultat, au fost scoase din vânzare aproximativ 4800 kg de produse alimentare neconforme.

Inspectorii DTSA Chișinău au efectuat controale în 7 unități de alimentație publică, 9 hipermagazine și centre comerciale, 1 piață agroalimentară și 1 depozit de produse alimentare de origine animală.

În cadrul controalelor, inspectorii au depistat mai multe neconformități și încălcări grave ale legislației privind siguranța alimentară, precum: lipsa unui sistem de trasabilitate al produselor alimentare, lipsa mențiunilor despre producători; produse alimentare cu termen de valabilitate expirat; produse neetichetate; starea igienică necorespunzătoare a unităților de alimentație publică; nerespectarea vecinătății produselor;meniul oferit consumatorilor nu corespunde prevederilor legale; lipsa mențiunilor obligatorii (valoarea energetică, cantitatea netă, prezența alergenilor); lipsa controlului medical și a instruirii igienice a personalului.

În baza neconformităților depistate au fost întocmite 22 de procese-verbale cu privire la contravenții atât pe persoane juridice, cât și pe persoane cu funcție de răspundere din cadrul unităților verificate.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.