VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aproape 190 de km de drumuri reparate va avea R. Moldova până la sfârșitul acestui an. Anunțul făcut de MIDR

Aproape 190 de km de drumuri reparate va avea Republica Moldova până la sfârșitul acestui an. Despre asta a anunțat Ministerul Infratsructurii și Dezvoltării Regionale.

În prezent, cu susținerea financiară a partenerilor externi, sunt în proces de reparație un total de 540 km de drumuri, a declarat secretarul general Lilia Dabija în cadrul Moldova Business Week, precizând care porțiuni de drum vor fi date în aexploatere în cel mai apropiat timp.

Fălești-Sculeni, reabilitare, cu un cost de 25,3 milioane euro, finanțat de BEI. Următorul sector ar fi de la Sărăteni-Sângerei, în reabilitare. Urmează mult prea așteptatul sector, de altfel primul sector al Centurii Chișinău care face parte din drumul M2. Va fi gata până la sfârșitul lunii octombrie. Următorul ar fi sectorul de la Porumbrei (Cimișlia) – o construcție nouă, finanțată de BERD și centrul de acolire a municipiului Comrat, finațată de BEI, în valoare de 29 de milioane de euro. În total, până la sfârșitul anului, reabilitate și construite vor fi 187 de km de drumuri, cu suportul de la BERD și BEI”, a declarat Lilia Dabija.

Lilia Dabija a mai spus, cu refereire la programele de reabilitare, modernizare și extindere a drumurilor, că în Republica Moldova urmează să fie construită și prima autostradă Ungheni – Chișinău – Odesa. În acest sens discuțiile continua cu mai mulți finanțatori.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.