Către dimineața zilei de 27 noiembrie mai rămân parțial deconectate de la curentul electric 139 de localități din 14 raioane, iar 10 sectoare de drum rămân blocate, informează Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). În ultimele 24 de ore salvatorii au intervenit în 182 situații de urgență.
Potrivit IGSU peste 300 mijloace de transport au fost tractate de salvatori de pe trasee din Cahul, Căușeni, Basarabeasca, Leova, Dubăsari și Ialoveni, iar 774 de persoane au fost ajutate să fie în siguranță. Intervenția angajaților IGSU a fost necesară și pentru deblocare a 7 ambulanțe în care se aflau 20 de persoane, dar și 8 autobuse cu 99 de oameni.
Conform informației oferite de distribuitorii de energie electrică, către dimineața zilei de 27 noiembrie mai rămân parțial deconectate de la curentul electric 139 de localități din 14 raioane. De către echipele specializate sunt întreprinse măsuri necesare pentru restabilirea consumatorilor.
Conform Administrației de Stat a Drumurilor, în ultimele 24 de ore, la lucrări de curățare a zăpezii de pe partea carosabilă și împrăștierea materialului antiderapant, preponderent în centrul și sudul țării au fost implicate 460 unități de tehnică și 466 muncitori, fiind împrăștiate circa 4383 tone de material antiderapant.
Totodată rămân blocate 10 sectoare de drumuri în raioanele Comrat, Cimișlia, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cantemir, Dubăsari, Căinari, Criuleni, Căușeni și Cahul.
Potrivit Poliției R. Moldova, în continuare rămân blocate următoarele trasee:
- R- 32 Cahul – satul Balabanu
- M-3 Novosiolovca- Vulcănești- Giurgiulești
- R-35 Vișniovca- Cantemir- Comrat
- R-26 porțiunea Mihailovca – Cimișlia
- R-31 Tudora- Palanca
- R-2 Chișinău-Bender
- R-30 Ciobanovca – Troița Nouă
- M-5 Bulboaca
- Localitatea Tohatin spre satul Cheltuitori
- Strada Băcioii Noi- Drumul Băcioiului
În acest context salvatorii repetat îndemnă cetățenii să evite deplasare fără necesitate pe trasee naționale. În condiții meteorologice nefavorabile autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare. În caz de deplasare urgentă, conducătorii auto trebuie să fie prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri, dar și să țină bateria telefonului încărcată. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.