VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aplicația mobilă EVO, lansată în Republica Moldova. Dumitru Alaiba: Toate actele de care ai nevoie vor fi în telefonul tău

Autoritățile au lansat azi aplicația guvernamentală EVO, care va face disponibil un portofel de acte digitale, unde vor putea fi accesate buletinul de identitate, permisul de conducere și certificatele de înmatriculare, anunță ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

„De azi, îți poți lăsa buletinul, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare acasă. Toate actele de care ai nevoie vor fi în telefonul tău. După luni de lucru, integrare și testare, azi oferim EVO tuturor. Portofelul digital de acte. EVO e mai mult decât o simplă aplicație. Ea integrează și înglobează cele mai bune și mai importante servicii publice pe care le avem. Toate într-un singur loc – în telefonul tău”, a scris Alaiba pe rețelele social.

Potrivit ministrului, în aplicația mobilă EVO, cetățenii vor putea accesa date despre amenzi, autovehicule, bunuri imobile, traversări de frontieră, statutul de asigurat, medicul de familie.

„Acesta este doar începutul. EVO e abia la versiunea 1. Vor mai urma îmbunătățiri, pentru că transformarea digitală e un proces, nu o destinație. EVO e produsul nostru al tuturor! Tot ce facem e pentru confortul cetățenilor noștri”, a mai declarat ministrul.

Accesul la EVO e simplu și gratuit, pentru aceasta fiecare persoană are nevoie doar de semnătura electronică. Aplicația poate fi descărcată atât pentru Android cât și pe iOS.

Potrivit Guvernului, implementarea aplicației EVO se realizează cu suportul partenerilor de dezvoltare (proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie; dar și UNDP), costul fiind de peste 3,5 milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.