VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Apa caldă, temporar sistată pe unele străzi din Capitală! Termoelectrica anunță motivul

Locuitorii Capitalei ar putea rămâne fără apă caldă până la 96 de ore. Despre aceasta anunță Termoelectrica, care precizează că a început lucrările de pregătire pentru sezonul de încălzire 2023-2024, asigurând eficiența și siguranța rețelelor termice.

Efectuăm ample lucrări de întreținere și testare pentru asigurarea funcționării optime a rețelelor de furnizare a agentului termic. Aceste lucrări vor fi desfășurate în toate sectoarele mun. Chișinău și presupun atât testul cu presiune a tronsoanelor de conducte termice primare, cât și reparații esențiale ale utilajului termic. Pe perioada acestor activități, prepararea apei calde menajere va fi temporar sistată, în blocurile locative din zonele respective, pe o perioadă de la 48 până la 96 ore. Consumatorii vor fi informați despre deconectări prin intermediul anunțurilor plasate în scara blocului locativ, dar și prin intermediul paginii web termoelectrica.md”, precizează Termoelectrica.

Totodată, instituția subliniază că va efectua peste 120 de teste de presiune la diverse tronsoane de conducte termice, având scopul de a identifica eventualele defecțiuni sau scurgeri.

Aceste teste sunt esențiale pentru a asigura integritatea rețelelor termice, cât și pentru a preveni deconectarea serviciilor de termoficare în perioada rece a anului. De asemenea, utilajul termic este supus unor reparații și întreținere pentru a asigura funcționarea sa optimă. Lucrările planificate sunt parte a angajamentului continuu al entității de a menține și îmbunătăți infrastructura termică pentru a asigura confortul și siguranța consumatorilor în sezonul rece”, se mai arată în comunicat.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.