VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Antreprenor: Dacă noi nu avem grijă de pământul nostru, o să vină alții care o să aibă grijă

Dacă noi plecăm și nu avem grijă de pământul nostru, o să vină alții care o să aibă grijă. Acesta este un mare pericol.  Această opinie a fost exprimată de Vitalie Răileanu, fondatorul complexului turistic „Cuib” din satul Căpriana, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit antreprenorului, Republica Moldova poate fi dezvoltată doar de proprii cetățeni, prin eforturi comune și prin voință.

„Dacă noi plecăm pe o perioadă lungă și nu avem grijă de pământul nostru, o să vină alții care o să aibă grijă. Acesta este un pericol. Deci, noi trebuie să ne reîntoarcem și să facem aici, în Republica Moldova, Europa pe care am văzut-o acolo. Nu o să ne-o facă nimeni, n-au să vină chinezii să ne-o facă. China este făcută de chinezi, economia lor este dezvoltată de chinezi. Da, cu investitori străini, cu alte investiții din afară, dar lucrează chinezii, Germania este făcută ne nemți, Italia iarăși este făcută de italieni, iar Moldova trebuie ridicată și refăcută tot de moldoveni. Nu o să vină străinii s-o facă în locul nostru. (…) Nu știu dacă este gata moldoveanul să înțeleagă că schimbările vin de la fiecare, drumurile dacă sunt de calitate proastă, nu ne putem aștepta ca peste 10 ani să avem drumuri bune, iar copiii noștri vor merge pe drumuri rele. Dacă s-au dat granturi și bani pentru a construi școli, grădinițe sau de a reforma justiția, atunci trebuie într-adevăr să facem niște schimbări, iar dacă aceste schimbări nu vor fi făcute calitativ, peste 10-15 ani tot noi vom culege roadele”, a declarat Vitalie Răileanu.

Antreprenorul susține că drumul corect al R. Moldova este spre dezvoltare, spre Moldova europeană, unde este civilizație iar businessul se dezvoltă. Potrivit lui, de unii singuri nu avem niciun viitor, iar țara noastră nu se poate dezvolta fără ajutor din partea partenerilor externi. Vitalie Răileanu afirmă că R. Moldova „nu poate cerși în fiecare an”, ci trebuie să prospere și să aleagă calea care oferă perspective de dezvoltare.

 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.