VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Antreprenoarele începătoare vor beneficia de granturi de până la 200 de mii de lei

Femeile aflate la început de drum în proaspetele afaceri lansate vor putea obține sprijin financiar nerambursabil de până la 200 de mii de lei. Granturile sunt oferite în cadrul Programului de susținere a Antreprenoriatului Feminin, lansat la o măcelărie din satul Bardar, raionul Ialoveni, administrată de o femeie de afaceri de succes.

Programul mai prevede și acordarea unui sprijin nerambursabil de până la 600 de mii de lei pentru întreprinderile în dezvoltare. Acest program, finanțat de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană este accesibil pentru femeile antreprenoare din întreaga țară. În acest sens, în 2023, a fost semnat un contract de grant cu Uniunea Europeană de finanțare a programelor Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului în valoare totală de 8 milioane de euro, pentru o perioadă de trei ani. Din această contribuție, aproximativ 720.000 euro sunt destinați Programului de susținere a Antreprenoriatului Feminin.

Astfel, femeile antreprenoare sunt încurajate să își dezvolte afacerile, iar cele la început de drum antreprenorial – să inițieze afaceri.

Programul oferă atât sprijin financiar cât și asistență tehnică, pentru creșterea și durabilitatea afacerilor gestionate de femeile din Republica Moldova. În același timp, Guvernul urmărește dezvoltarea abilităților manageriale ale antreprenoarelor prin facilitarea accesului la informații, instruire, consultanță și mentorat.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.