VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANSP, după incendiul produs într-un depozit din Capitală: „Expunerea la emisiile cauzate de arderea deșeurilor din plastic prezintă un risc major pentru sănătatea populației”

În contextul incendiului produs în această dimineață în sectorul Ciocana al municipiului Chișinău, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) informează că expunerea la emisiile cauzate de arderea deșeurilor din plastic prezintă un risc major pentru sănătatea populației, cu potențial de a cauza afecțiuni ale organismului uman.

„Este necesar de menționat că, în rezultatul arderii deșeurilor din plastic, în dependență de tipul plasticului în atmosferă sunt eliberate o serie de gaze toxice precum dioxine, furani, bifenilii policlorurați, halogeni periculoși, metale grele, etc., care pot avea un impact negativ asupra mediului înconjurător, cât și a sănătății umane, îndeosebi pentru comunitățile situate în apropierea locului arderii deșeurilor din plastic”, menționează reprezentanții ANSP.

Substanțele toxice eliminate în timpul procesului de ardere a plasticului au potențialul de a cauza dureri de cap, greață, afecțiuni cutanate, afectarea sistemului cardiovascular, a rinichilor, ficatului și a sistemului nervos. O altă problemă majoră în cazul acestor substanțe toxice o reprezintă faptul că unele din acestea sunt bioacumulative, ceea ce înseamnă că odată pătrunse în organism acestea pot fi stocate pe un termen îndelungat cauzând ulterior probleme de sănătate.

În acest context, ANSP recomandă evitarea inhalării emisiilor cauzate de incendiu precum și de a părăsi, în măsura posibilităților, perimetrul în care acestea au ajuns până la o normalizare a calității aerului la un nivel acceptabil.

În dimineața zilei de 9 octombrie, pompierii IGSU au intervenit de urgență conform numărului sporit de intervenție pe strada Uzinelor 209 din capitală. Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că focul a cuprins deșeurile din plastic, care sunt stocate și păstrate pe teritoriul unui depozit de reciclare a deșeurilor.

FOTO/ Incendiu într-un depozit din Capitală. Opt echipe de pompieri au luptat cu flăcările

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.