VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ansamblul Hecenii s-a clasat pe locul trei la concursul „Românii au talentˮ. Maia Sandu: Ați făcut Moldova mândră!

Ansamblul „Hecenii” din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, a obținut locul trei în finala concursului „Românii au talentˮ. Dansatorii au câștigat un premiu de 10 mii de euro.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare.

„Felicitări, Hecenii, pentru bucuria pe care ați adus-o tuturor moldovenilor! Ați făcut Moldova mândră!ˮ, a menționat șefa statului.

Ansamblul a intrat în atenția publicului după ce a primit premiul special Golden Buzz, care i-a asigurat accederea directă în semifinala concursului, scrie IPN. „Folclorul nu o să moară niciodată pentru că, văzându-vă pe voi, mi se pare că viitorul sună bine. Atâta dăruire nu am văzut în dansurile populare niciodată și atunci știu că este o premieră”, a afirmat atunci interpreta Andra, înainte să apese butonul Golden Buzz. Este pentru prima dată în istorie când un grup folcloric a primit Golden Buzz-ul la concursul „Românii au talent”.

După acest succes, ansamblul a fost invitat la Președinție. Maia Sandu a solicitat autorităților să găsească cât mai rapid, împreună cu administrația publică locală din raionul Sângerei, un spațiu nou, modern, care corespunde necesităților, așa încât tinerii să poată dansa și promova tradițiile naționale în continuare. Guvernul a decis alocarea a 1,3 milioane de lei pentru reabilitarea spațiului unde fac repetiții „Hecenii”.

La această ediție a concursului „Românii au talent” , sezonul 14,  Marele premiu a fost câștigat de naistul Cristian Ciaușu, care a plecat acasă cu 120 000 de euro, în timp ce locul 2, interpreta Ana Nuță, a primit 20 000 de euro.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.