VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANSA: Șapte focare noi de gripă aviară, depistate pe teritoriul R. Moldova

Șapte focare de gripă aviară au fost depistate pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 26 ianuarie – 2 februarie. Despre aceasta anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Potrivit ANSA două focare de gripă aviară au fost înregistrate la fauna sălbatică (un focar în municipiul Chișinău și un focar în raionul Cahul, s. Slobozia Mare), 5 focare de gripă aviară la păsări domestice (un focar în raionul Soroca, s. Cosăuți, un focar în raionul Dubăsari, s. Oxentea, un focar în raionul Strășeni, s. Recea și 2 focare în raionul Florești, s. Gura Căinarului și s. Lunga).

ANSA subliniază că de la începutul anului 2024 în R. Moldova s-au înregistrat 71 de focare de gripă aviară înalt patogenă, atât la fauna sălbatică, cât și în exploatațiile nonprofesionale: 37 de focare în anul 2023 (13 fiind la păsări domestice și 24 la păsări din fauna sălbatică) și 34 de focare de la începutul anului 2024 (27 fiind la păsări domestice și 7 la păsări sălbatice).

Vă aducem la cunoștință că, 25 focare de gripă aviară au fost deja eradicate cu succes și alte 4 de focare sunt în fază avansată de eradicare, urmând a fi închise în scurt timp. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă deținătorii și crescătorii de păsări să țină orătăniile în interiorul curților și la observarea semnelor clinice, să anunțe imediat personalul veterinar”, recomandă ANSA.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.