VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANRE se va expune mâine asupra reducerii tarifelor pentru energia electrică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va examina mâine solicitările furnizorilor de energie electrică de reducere a tarifelor. Consumatorii din centrul și sudul țării, conectați la rețeaua Premier Energy, ar putea achita cu 6% mai puțin, iar cei din nordul țării, deserviți de FEE Nord, ar putea plăti tarife mai mici cu peste 9 la sută.

Astfel, ANRE va examina cererea Premier Energy, depusă în 7 noiembrie, care propune o reducere a tarifului până la 2 lei și 41 de bani pentru un kilowatt/oră, cu 16 bani mai puţin decât în prezent. De asemenea, instituția se va expune și asupra solicitării FEE Nord din 2 noiembrie care a cerut un tarif pentru consumatorii casnici de 2 lei și 90 de bani, cu 30 de bani mai puțin.

Potrivit furnizorilor, micşorarea este determinată de preţul de procurare a energiei electrice, dar şi de de tarifele pentru serviciile de transport şi distribuţie a energiei. Ultima dată, ANRE a redus prețurile și tarifele reglementate pentru energia electrică, pe 5 iulie. În prezent, consumatorii deserviți de Premier Energy plătesc 2,57 lei/kWh.

Timp de un an, tariful pentru energia electrică, în centrul și sudul țării, a scăzut cu aproximativ 45%, de la 4,62 până la 2,57 de lei/kWh. Până acum au avut loc trei etape de reduceri – în ianuarie, aprilie și iulie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.