VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANRE explică de ce în ultimele două săptămâni prețurile la carburanți s-au majorat semnificativ

În ultimele două săptămâni cotațiile Platts s-au majorat cu 16% la benzină și cu 31% la motorină, ceea ce a și generat majorarea prețurilor la carburanți.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) subliniază că în prezent se atestă o creștere tot mai pronunțată a cotațiilor la carburanți, care la sfârșitul săptămânii precedente au ajuns la un nivel de circa 920 $/tona la benzină și de 1220 $/tona la motorină.

Piața petrolieră este puternic influențată de volatilitatea fără precedent a cotațiilor la carburanți, generată de starea de instabilitate generală pe continentul european. În același timp, mecanismul de plafonare a prețurilor aplicat în prezent de ANRE menține un nivel relativ mai mic al prețurilor comparativ cu alte state din regiune”, subliniază instituția.

Astfel, pentru mâine, 11 octombrie, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite la nivelul de:

  • 24,81 lei/litru – pentru benzina COR 95 (+ 24 bani);
  • 26,87 lei/litru – pentru motorina standard (+49 bani).

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.