VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

ANRE a aprobat modificări la mai multe acte normative pentru a interzice deconectările consumatorilor casnici în perioada rece a anului

Vineri, 13 ianuarie, în ședință publică a Consiliului de administraţie, au fost modificate, mai multe hotărâri ale Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

În cadrul ședinței au fost adoptate modificări la Regulamentul privind racordarea, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 112 /2019, şi Regulamentul privind măsurarea gazelor naturale în scopuri comerciale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 297/2022, în scopul reglementării modalităţii de calculare a consumurilor tehnologice şi al pierderilor de gaze naturale în instalaţiile de gaze naturale, ce aparţin consumatorilor noncasnici pe segmentul dintre punctul de racordare la rețeaua de distribuție/transport a gazelor naturale și până la punctele de măsurare comercială a gazelor naturale, în cazul în care echipamentul de măsurare nu este instalat în punctul de delimitare.

La fel, în scopul executării cadrului normativ primar Legea nr. 340 din 08.12.2022 cu privire la interzicerea deconectărilor de la serviciile locativ-comunale în perioada rece a anului ANRE a adoptat modificări la mai multe acte normative secundare: Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 113/2019, Regulamentul privind furnizarea energiei electrice, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 169/2019 şi Regulamentul privind furnizarea energiei termice, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 23/2017 în scopul protecției consumatorilor şi interzicerii deconectării instalațiilor de utilizare ale consumatorilor vulnerabili în perioada rece a anului.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.