VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Angajații rezidenților parcurilor IT vor putea munci din afara R. Moldova

Angajații rezidenților parcurilor IT vor avea dreptul de a desfășura munca la distanță – fie pe teritoriul Republicii Moldova, fie din afara țării. Acest lucru a fost expres stipulat în legislație. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, vineri, 31 martie, proiectul de modificare a Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației. 

Documentul mai prevede extinderea listei activităților permise pentru desfășurare în parcurile pentru tehnologia informației. Activitățile respective presupun în mare parte utilizarea echipamentelor de calcul specializate de înaltă performanță, care au potențial de creștere, însă până acum nu au beneficiat de prevederile legislației cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.

Totodată, au fost extinse surselor de finanțare a administrației parcului IT, precum și obligarea efectuării verificării anuale pentru rezidenții care aplică regimul fiscal respectiv pentru parcurile IT.

Proiectul de lege a fost elaborat de Guvern. Autorii menționează că în anul 2022 volumul de vânzări al rezidenților parurilor IT din Republica Moldova a depășit 7,5 miliarde de lei, ceea ce este cu aproape 49% mai mult față de anul precedent.

Totodată, aceasta este o industrie orientată masiv spre export, fapt care influențează pozitiv balanța comercială a țării.   

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.