VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Angajații din structurile de forță vor putea să muncească în sistem și după atingerea vârstei de pensionare

Angajații din structurile de forță vor putea să muncească în sistem și după atingerea vârstei de pensionare, până la 55 de ani. Un proiect care prevede acest lucru a fost votat, în a doua, de 72 de deputați.

Potrivit autorilor, prin aceste modificări legislative se urmărește valorificarea competențelor funcționarilor publici cu statut special, care au o vastă experiență de muncă.

Documentului mai prevede completarea legislației cu reglementări clare privind statutul studenților Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI. Astfel, aceștia se vor încadra în categoria de funcționari publici cu statut special, care va fi confirmată prin absolvirea studiilor.

Modificările legislative se mai referă la reglementarea procedurilor prin care se va asigura respectarea cadrului legislativ privind acordarea gradului special înainte de termen. De asemenea, va fi limitat accesul la funcții publice cu statut special a persoanelor concediate/destituite din funcții publice din motive disciplinare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.