VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Andrei Spînu: Riscul de deconectări masive a energiei electrice există în continuare

Riscul deconectărilor masive a energiei electrice există în continuare. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Riscul de deconectări masive a energiei electrice există în continuare. Situația se schimbă de la zi la zi. La ziua de astăzi avem un deficit de 7%. Acest deficit vine din contractul de avarie pe care îl are Moldelectrica cu operatorul de transport a energiei electrice din România, Transelectrica. Acesta 7% ar putea să fie 0% dacă noi toți am face un efort și mai consolidat de economisire”, a declarat Andrei Spînu.

Totodată, vicepremierul a subliniat că măsurile întreprinse de autorități privind economisirea energiei electrice dau rezultate.

Se simte o diminuare lentă a consumului, în mod special, în orele de vârf, însă nu este suficient pentru că în continuare avem deficit”, a mai declarat Spînu.

Totodată, ministrul a îndemnat consumatorii să economisească în continuare electricitatea.

Citește și: Spînu: Asigurarea cu gaze pentru luna noiembrie nu este clară. Nu avem niciun răspuns de la Gazprom

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.