VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Andrei Spînu, despre scenariul unei posibile candidaturi a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România

Îmi doresc ca doamna Maia Sandu să rămână cel puțin 8 ani președintele Republicii Moldova, pentru că are un mandat puternic din partea cetățenilor. Astfel a răspuns vicepremierul Andrei Spînu, întrebat ce părere are despre faptul că în spațiul public s-a vehiculat scenariul unei posibile candidaturi a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România. În cadrul unui interviu pentru Digi24, ministrul a subliniat că șefa statului este cea care trebuie să răspundă la această întrebare.

Andrei Spînu, vicepremier și ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale din Republica Moldova: „Eu cred că doamna președinte trebuie să răspundă, în primul rând. Dar ca cetățean al Republicii Moldova îmi doresc ca doamna președinte să rămână cel puțin 8 ani președintele Republicii Moldova, pentru că are un mandat puternic din partea cetățenilor, iar reformele pornite sunt de abia la început. Pentru mine asta este important acum...Să facem ce ne-am propus”. Întrebat dacă vede posibilă o astfel de candidatură, Andrei Spînu spune: „Eu văd posibil ca Republica Moldova, împreună cu Maia Sandu, să ajungă în UE și să transformăm țara noastră”, a punctat Spînu.

Scenariul unei posibile candidaturi a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România a fost vehiculat în spațiul public, după ce președintele PSD din România Marcel Ciolacu a răspuns unei întrebări privind o eventuală susținere, împreună cu PNL, a Maiei Sandu la scrutinul din 2024.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.