VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Anastasia Nichita și Serghei Tarnovschi, sportivii anului 2023

Luptătoarea Anastasia Nichita și canoistul Serghei Tarnovschi au fost anunțați câștigători ai premiilor Ministerului Educației și Cercetării în cadrul unei gale desfășurate la Arena Chișinău, fiind astfel declarați cei mai buni sportivi ai anului 2023. Premiile laureaților au fost înmânate de președintele țării, Maia Sandu.

Anastasia Nichita a devenit în acest an campioană europeană și a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial. „Acum marele meu obiectiv este să cuceresc o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris”, a declarat sportiva de 24 de ani.

Serghei Tarnovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial. Și la Jocurile Europene a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere. „Sunt fericit că am reușit să obțin acest titlu. Este prima dată când am primit trofeul din partea președintelui țării. Acest fapt mă motivează și mai mult pentru anul viitor”, a spus Serghei Tarnovschi.

Cel mai bun sportiv paralimpic a fost desemnat judocanul Oleg Crețul. Luptătorul de stil greco-roman Alexandrin Guțu și canoista Elena Glizan sunt „Revelația anului”.

Echipa anului a fost desemnată naționala de fotbal a Moldovei, care a luptat pentru o calificare la Euro 2024.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.