VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Analist: Spînu, numit la Infrastructură pentru a aduce rezultate la locale, acolo sunt proiecte importante – drumuri, amenajări, reparații

Andrei Spînu a revenit la Ministerul Infrastructurii, după ce i-ar fi convins pe colegii din PAS că de acolo va putea gestiona mai eficient campania electorală pentru locale. Este opinia analistului politic Victor Ciobanu enunțată în cadrul emisiunii ”Puncte de Reflecție”, moderată de Valentina Ursu.

”Spînu, revenind la Infrastructură, eu cred că el a convins, hai să zicem generic, partidul, ca să nu mergem mai departe, prin faptul că vin alegerile și atunci Spînu oricum este un manager de partid, care gestionează campaniile electorale și-i este mult mai la îndemână în alegeri locale să gestioneze din Ministerul Infrastructurii, acolo unde-s toate proiectele pe drumuri, pe amenajări în teritorii, deci are toată resursa administrativă de fapt la îndemână. Și eu cred că acest argument a contat mai greu decât prejudiciul de imagine care oarecum este legat de Spînu sau de plecarea lui împreună cu guvernul Gavrilița. Așa cum nu s-a explicat de ce a căzut guvernul Gavrilița, de fapt, am dedus că doar ca să-i scoată pe Spînu și pe Litvinenco, pentru că altă explicație nu a existat, așa nu ni se explică nici acum de ce revine Spînu în această funcție. Și eu cred că acest obiectiv este acum principal pentru el, obținerea unui rezultat bun la alegerile locale din această postură de ministru al infrastructurii și, dacă acest rezultat va fi unul bun, atunci dlui Spînu i se deschid perspective și mai interesante în față. Eu aș anticipa un pic, pentru că dacă e să ne uităm la garnitura guvernamentală, în niciun caz nu-i aparține dlui Recean, de fapt, dl Recean nu are echipă la guvern”, a declarat Victor Ciobanu.

Amintim, luni, cei trei miniștri noi de la Infrastructură, Interne și Educație, au depus jurământul în fața șefului statului și prim-ministrului. Este vorba despre Andrei Spînu, care a revenit în funcția de Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Dan Perciun, noul ministru al Educației și Cercetării, și Adrian Efros, numit în fruntea Ministerului Afacerilor Interne. Predecesorii lor, Lilia Dabija, Anatolie Topală și Ana Revenco, și-au depus cererile de demisii vineri, 14 iulie. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.