VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Analist politic: După scandalul de la Aeroport, mai indicată era demisia lui Rosian Vasiloi, și nu a ministrei Ana Revenco

„Andrei Spînu a fost numit la Infrastructură pentru a aduce un bun rezultat la alegerile locale, deoarece acolo sunt proiectele importante – drumuri, amenajări, reparații”. De această opinie este analistul politic Victor Ciobanu.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de a Vocea Basarabiei, analistul politic susține că guvernarea nu a explicat demisiile lui Anatolie Topală, Ana Revenco și Liliei Dabija. Potrivit lui, mai indicată era demisia șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

În primul rând, nu s-au explicat aceste plecări, relativ evident era la Ministerul de Interne după scandalul de la aeroport, dar mai indicată era totuși persoana șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi,, și nu ministra Ana Revenco. Ceilalți iarăși, eu nu cred că dna Dabija, care a fost secretar general în timpul lui Spînu și a devenit ministru, acum iarăși a revenit în postul de secretar general, a făcut un lucru prost, înseamnă că se descurcă. Deci este inexplicabilă această plecare și acum revenim la aceste candidaturi: unul cvasi-necunoscut la Interne vine de la Armata Națională, care, nu știu, să-i acordăm un credit de încredere, dă Doamne să facă treabă, dar este cel puțin o mișcare bizară. Cu Dan Perciun cred că e o mișcare foarte proastă, pentru că dl Perciun împreună cu Marcel Spatari au făcut un lucru enorm și extraordinar în construcția acestui sistem de compensații sociale”, a explicat Ciobanu.

Cât despre revenirea Andrei Spînu la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Victor Ciobanu a comentat:

Spînu, revenind la Infrastructură, eu cred că el a convins, hai să zicem generic, partidul, ca să nu mergem mai departe, prin faptul că vin alegerile și atunci Spînu oricum este un manager de partid, care gestionează campaniile electorale și-i este mult mai la îndemână în alegeri locale să gestioneze din Ministerul Infrastructurii, acolo unde-s toate proiectele pe drumuri, pe amenajări în teritorii, deci are toată resursa administrativă de fapt la îndemână. Și eu cred că acest argument a contat mai greu decât prejudiciul de imagine care oarecum este legat de Spînu sau de plecarea lui împreună cu guvernul Gavrilița. Așa cum nu s-a explicat de ce a căzut guvernul Gavrilița, de fapt, am dedus că doar ca să-i scoată pe Spînu și pe Litvinenco, pentru că altă explicație nu a existat, așa nu ni se explică nici acum de ce revine Spînu în această funcție. Și eu cred că acest obiectiv este acum principal pentru el, obținerea unui rezultat bun la alegerile locale din această postură de ministru al infrastructurii și, dacă acest rezultat va fi unul bun, atunci dlui Spînu i se deschid perspective și mai interesante în față. Eu aș anticipa un pic, pentru că dacă e să ne uităm la garnitura guvernamentală, în niciun caz nu-i aparține dlui Recean, de fapt, dl Recean nu are echipă la guvern”, a mai comentat Ciobanu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.