VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Amenzi totale de 600.000 de lei pentru companiile de asigurări

Șapte companii de asigurare au fost amendate în sumă totală de peste 593 de mii de lei pentru diferite abateri. Sancțiunile au fost stabilite de Compania Națională a Pieței Financiare în cadrul mai multor verificări efectuate la asiguratori în 2022, transmite bizlaw.md

Potrivit CNPF, au fost efectuate controale la toate cele zece companii de asigurare. Abaterile au vizat mai multe aspecte, în special procedura de constatare și achitare a daunelor, formarea și menținerea rezervelor tehnice, calitatea activelor, limita cheltuielilor de achiziție, modalitatea de formare a primei de asigurare și politica de reasigurare.

CNPF mai anunță că în cazul unui asigurător a fost instituită administrarea specială, ulterior fiindu-i suspendată licența de activitate, în timp ce o altă companie a implementat cu succes planul de redresare financiară. Pe parcursul întregului an, CNPF a continuat supravegherea specială la asigurătorii care, anterior, și-au depus benevol licența, în scopul asigurării îndeplinirii tuturor obligațiilor contractuale asumate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.