VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

9 ani de la anexarea Crimeei: Putin, în vizită neanunțată în peninsulă

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-ar fi aflat la câteva sute de kilometri de fronturile din Ucraina. Presa rusă, citată de Reuters și AFP, scrie că liderul de la Kremlin s-a deplasat astăzi în Crimeea, vizită care marchează nouă ani de la anexarea peninsulei ucrainene.  

În vizita sa neanunţată la Sevastopol, Putin a participat la inaugurarea unei şcoli de arte, în compania guvernatorului local, Mihail Razvojaiev. Oficialii locali au fost luați prin surprindere, deoarece președintele rus urma să participe la inaugurarea școlii printr-o videoconferință.Guvernatorul peninsulei a precizat că Vladimir Putin a venit în oraș fiind la volanul unei mașini.

În timp ce presa Kremlinului scrie că Putin e în Crimeea, la Kiev se anunță că în peninsulă răsună explozii. De dimineață au fost auzite și focuri de armă, relatează RCB Ucraina. Pe de altă parte, jurnaliștii apropiați Kremlinului informează că zgomotele puternice din Sevastopol sunt de fapt exerciții planificate. Militarii s-ar antrena pe unul dintre poligoanele locale.


Amintim că Vladimir Putin a semnat tratatul de anexare a peninsulei ucrainene Crimeea şi a oraşului-port Sevastopol pe 18 martie 2014, după două referendumuri separate în care locuitorii din Crimeea ar fi susţinut încorporarea acesteia în Rusia în proporţie de 96,77%, iar cei din portul Sevastopol - considerat un oraş cu statut federal - în proporţie de 95,6%. Aceste referendumuri au fost considerate ilegale de către Occident, care a impus sancţiuni Rusiei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.