VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate vor fi monitorizate prin intermediul unui sistem de alertă

Amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate vor fi monitorizate prin intermediul Sistemului de alertă precoce și răspuns rapid, gestionat de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat, la 17 ianuarie, în ședința Executivului, la inițiativa Ministerului Sănătății.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, documentul prevede procedurile de notificare a alertelor, schimb de informații și coordonare a răspunsurilor la amenințările transfrontaliere grave pentru sănătate, în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru protejarea sănătății publice.

Acest mecanism va asigura schimbul de informații cu instituțiile sistemului de sănătate și autoritățile competente atât la nivel național, cât și internațional, inclusiv cu Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.